Logo.jpg

onze diensten

met Passie voor elektriciteit

onze dienst

Algemene Elektriciteitswerken

Bij Elektro Speecke kan je uiteraard ook terecht voor middelgrote en kleine elektriciteitswerken. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om het plaatsen van nieuwe stopcontacten, verlichting, parlofonie of alle herstellingen.

Ook voor de aansluiting, bekabeling of vervanging van je zekeringkast schakel je best een professionele elektricien in. De zekeringkast is namelijk de kern van je elektrische installatie, dus laat je werken hieraan beter over aan een vakman.

Algemene elektriciteitswerken die wij aanbieden:

 • Plaatsen nieuwe elektrische installatie.
 • Plaatsen van verlichting & stopcontacten.
 • Vernieuwen van elektrische installatie.
onze dienst

Nieuwbouw

Of je nu gaat bouwen of renoveren, alles valt of staat met een elektriciteitsplan. Bij een elektrische installatie voor een nieuwbouw starten de werken vanaf nul. Het grote voordeel is dat er reeds een elektriciteitsplan is op basis van de architecturale plannen. Zo weet onze elektricien exact waar hij de sleuven moet maken om leidingen in te leggen. 

Stopcontacten, schakelaars en verlichting zijn standaard voorzien in je elektriciteitsplan. Wil je echter ook zonnepanelen of een laadpaal voor je elektrische wagen? Geen probleem, wij voeren deze diensten voor je uit. Denk ook meteen na over elektriciteitsvoorzieningen in de tuin, het tuinhuis of op zolder. Verlichting in deze ruimtes maakt het er een stuk praktischer.

Nieuwbouwwerken die wij aanbieden:

 • Plaatsen nieuwe elektrische installatie van A – Z.
 • Plaatsen van laadpalen voor elektrische wagens.
 • Elektriciteitsvoorzieningen in de tuin, kelder of zolder.
onze dienst

Renovaties

Is de elektrische installatie van je aangekochte woning afgekeurd? Geen nood, Elektro Speecke helpt je met het veilig vernieuwen van de elektriciteit in je woning. Ook ontvang je na de keuring alle nodige documentatie, deze documenten geven meteen een meerwaarde wanneer je je huis later wenst te verkopen.

Er zijn ook premies voor het vernieuwen van je elektrische installatie. Zo is er de renovatie- en verbeteringspremie waarbij het bedrag afhankelijk is van je inkomen. Daarnaast geniet je ook van een verlaagd btw-tarief van 6% voor een vernieuwde elektrische installatie indien je woning ouder is dan 10 jaar.

Renovatiewerken die wij aanbieden:

 • Keuring na afwerking.
 • Bijplaatsen op maat van de klant.
 • Verouderde zekeringskasten moderniseren.
onze dienst

Keuringen

Tijdens een keuring van je elektriciteit gaat onze erkende inspecteur na of je elektrische installatie voldoet aan de voorschriften van het A.R.E.I.
(Algemeen Reglement Elektrische Installaties).

Doorgaans verloopt een elektriciteitskeuring als volgt:

 1. Administratieve controle: de elektricien controleert eerst of het verplichte eendraadschema en situatieplan van de elektrische installatie aanwezig zijn. Ook moet je de EAN-code kunnen voorleggen. Die vind je terug op de meter of je elektriciteitsfactuur.
 2. Visuele controle: daarna gaat de inspecteur na of de schema’s correct zijn opgemaakt en overeenkomen met de werkelijke installatie. Hij gaat ook na of de elektrische installatie correct gebruikt wordt.
 3. Meetcontrole: verder voert hij nog een aantal aardings-, continuïteit- en isolatiemetingen uit om te controleren of de installatie op een veilige manier werkt. Als laatste word de volledige installatie nog eens afgetest op de recenste versie van het A.R.E.I.

Na de elektriciteitskeuring ontvang je een keuringsverslag.
De inspecteur maakt een verslag op van de elektriciteitskeuring, hierna ontvangt u de nodige attesten.

Keuringen die wij aanbieden:

 • Periodieke keuring.
 • Keuring na uitbreiding/aanpassingen.
 • Keuring om woning te verkopen of verhuren.
onze dienst

Depannages

Heeft u te maken met een kortsluiting of stroompanne? In dat geval komt Elektro Speecke graag bij u langs, om de problemen te verhelpen. Het is belangrijk om een kortsluiting in een vroeg stadium aan te pakken, om de kans op brand te minimaliseren.

Depannages die wij aanbieden:

 • Noodreparaties.
 • Nakijken van elektrische schema’s.
 • Oplossen van kortsluiting/verliesstroom.

Vraag vrijblijvend uw offerte